Dindua in corona tijd

Ook christelijke muziek vereniging Dindua Vlagtwedde wordt getroffen door corona. Waar het een feestelijk jaar moest worden, is het nu stil. Onze muziekvereniging bestaat 100 jaar. Er lagen veel muzikale ideeën en plannen op tafel, die hebben we nu eerst in de kast moeten zetten.

Het eerste optreden die we moesten annuleren was het voorjaarsconcert op 28 april. Voor Koningsdag stond nog niks op het programma maar vaak werden we gevraagd te spelen op de markt. Ook spelen we dit jaar niet op 4 mei doden herdenking en 5 mei Bevrijdingsdag.

Op 16 mei hadden we een groot concert gepland met alle korpsen uit de gemeente Westerwolde op het marktplein, het Westerwolde orkest. Hiervoor waren alle korpsen al druk aan het repeteren met het instuderen van de muziekstukken. De vorige jaren liepen wij op de eindavond mee met de Avond 4 daagse Vlagtwedde en Winschoten. Altijd feestelijke avonden, maar ook dat gaat niet door.

Er zijn een paar aanvragen geweest om een serenade te brengen, aan bijvoorbeeld iemand die jarig was. Hoe graag we dit ook wilden, daar konden we geen gehoor aan geven maar we hopen dit na de intelligente lockdown alsnog te kunnen doen.

Onze gezellige dag met de leden begin mei hebben we moeten cancelen, en wat denkt u van elke maandag avond repeteren samen. De lessen van onze leerlingen. Eén van onze leerlingen heeft dit jaar les gekregen voor zijn muziekdiplpma A diploma. Door de intelligente lockdown werd dit veelal thuis leren. Op vrijdag 24 april heeft hij, via skype met de lerares, het theorie examen gedaan en deze ook gehaald.

Zo ziet u, ook Dindua zit in een crisis.

Wij krijgen elke maandagavond van onze dirigent Heerko Koops een filmpje via whatsapp, waarin hij tips en instructies geeft hoe te spelen en repeteren. Zo blijven we in verbinding met elkaar en kunnen we thuis verder met het maken van muziek. Naast de ‘lessen’ van onze dirigent delen we berichten en filmpjes over de fanfare met elkaar.

Wat er na mei gaat gebeuren ik weet het niet… Maar ik ga er vanuit dat de repetities en optredens nog een tijdje op zich laten wachten. Onze laatste repetitie voor de zomer vakantie is altijd bij de witte schoule in Vriescheloo. Afwachten dus of het kan en mag…

Dit is Dindua in corona tijd in het kort.
Ik wens iedereen veel sterkte en kracht, Kop de veur!

De voorzitter,
Jan Luring