In 2002 heb ik spontaan, na een voorjaarsconcert, gezegd: “Ik zou ook wel een instrument willen spelen. En wel een saxofoon”.
Was er eigenlijk wel klaar mee om altijd maar in de zaal te zitten luisteren.

De volgende dag had ik een altsax, van de vereniging, in huis. Ooit op de lagere school een blokfluit bespeelt en daarna nooit weer.

Dus ben maar flink gaan oefenen, en opnieuw leren noten lezen, tot ik op een gegeven moment vast liep. Vond het ook een volledige studie, tijdrovend en het viel nog niet mee.

Toen toch maar op muziekles gegaan. Theorie mee genomen van mijn jongste zoon die ook pas met de muziek was begonnen. Omdat ik als “volwassen” begon , zat ik al vrij gauw bij het korps, wat niet meeviel. Was in  het begin al blij als ik het muziekstuk mee kon lezen.

Maar na verloop van tijd ging het me toch steeds makkelijker af. (Gelukkig maar). Zelfs “uit nood geboren”  enkele jaren les gegeven aan leerlingen. Ook enkele jaren de bibliothecaresse van de vereniging geweest. Op een gegeven moment over gestapt naar de tenor sax. Dit instrument bespeel ik nu al enkele jaren met veel plezier.