Christelijke Muziekvereniging DINDUA Vlagtwedde

Nieuws

Nieuws

Oorkondes voor leerlingen OBS de Clockeslach

Zeven kinderen van de blazersklas van Christelijke Muziekvereniging Dindua gregen op 21 november een oorkonde.
Sinds een jaar verzorgt Christelijke Muziekvereniging Dindua muzieklessen bij OBS de Clockeslach in Vlagtwedde. Inmiddels hebben zeven leerlingen uit groep vijf al zes lessen gehad, dus werd het tijd voor een miniconcert.
Ouders en grootouders mochten komen luisteren naar wat deze muzikanten in de dop allemaal al hadden geleerd. De kinderen kregen na afloop een oorkonde.
Als de kinderen met de muzieklessen door willen gaan, dan zijn de eerste tien lessen gratis. Dindua krijgt er op deze manier misschien een aantal jonge muzikanten bij.

Blazersklas01

Blazersklas02

Blazersklas03

Blazersklas04

Blazersklas05

Geplaatst: 22-11-2016 om 17:53


Muziekdag 10 januari

Zaterdag 10 januari hebben wij onze Muziekdag gehouden in Zaal12. We waren met een leuke grote groep. Dit jaar zijn we bezig geweest met ademsteun. Een heel belangrijk onderdeel in de blaasmuziek. Op een grappige manier met melkpakken zijn we hiermee aan de slag gegaan.
Daarna mocht iedereen een ander instrument uitkiezen om te bespelen. We zijn hier een poosje mee aan het oefenen gegaan en aan het eind van de middag konden we een muziekstukje spelen met elkaar.
Ieder op een ander instrument. Een hele leuke ervaring was dat!! Kortom een zeer geslaagde en gezellige muziekdag!! Alle dank aan Henk en Harma van Zaal 12 voor de goede verzorging.

Geplaatst: 30-01-2015 om 18:55


Najaarsconcert

Zaterdag 1 november 2014 was er in de sporthal in Vlagtwedde het Najaarsconcert van Dindua in samenwerking met het regiokoor 'Boven Wotter'.
Dirigent Jan Hendrik Volders heeft de leiding over zowel Dindua als Boven Wotter.
Het publiek, maar ook koor en muzikanten, genoten van een zeer geslaagde uitvoering waarin een heel divers repertoire ten gehore werd gebracht.
Dindua bedankt haar sponsors en donateurs voor de steun die het weer mogelijk maakte dit najaarsconcert te doen slagen.
Zie de foto's klik hier.

Geplaatst: 02-11-2014 om 13:32


Twirl groep Dindua Vlagtwedde

Twirlen is een moderne manier van dansen op muziek in combinatie met een baton (stok). Twirlers/majorettes zijn beter bekend als de meisjes die voor een muziekkorps lopen tijdens intochten van Sinterklaas en avond4daagses.
Maar twirl is meer dan dat. Als je goed geoefend en gevorderd bent kun je meedoen aan wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden kun je je eigen show maken op muziek en dit aan een deskundige jury laten zien. Mocht je de beste zijn krijg je hiervoor een beker en kun je je kwalificeren voor zelfs Nederlandse Kampioenschappen.
Dindua is voornemens een nieuwe twirl groep op te starten mits er natuurlijk meisjes uit Vlagtwedde en omgeving zijn die dit erg leuk lijkt. Inmiddels hebben de kinderen in Vlagtwedde al kennis kunnen maken met het twirlen, omdat er tijdens de Koningspelen workshops zijn georganiseerd.
Dus lijkt je het leuk schrijf je dan in en je hoort wanneer er gestart wordt met de nieuwe groep.

Geplaatst: 16-07-2014 om 19:18


Achthonderd deelnemers bij vijfde avondwandelvierdaagse Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Deze week wordt voor de vijfde keer op rij de avondwandelvierdaagse Vlagtwedde gehouden.

Wat vijf jaar geleden begon met een initiatief van vijf moeders is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar zo'n 800 wandelaars aan mee doen. Er worden routes van 5 en 10 kilometer gelopen door de mooie omgeving van Vlagtwedde.

Vanavond stond de eerste etappe op het programma. Er was een mooie route uitgezet richting Wollinghuizen langs de Ruiten A.

Vrijdagavond vindt de feestelijke intocht door het dorp plaats. De start is om 18.30 uur bij Partycentrum Rendering. De wandelaars worden dan, begeleid door een aantal muziekkorpsen, feestelijk onthaald.

Bron: Westerwoldeactueel.nl

Geplaatst: 21-05-2014 om 11:10  - Gewijzigd: 27-05-2014 om 22:26


© dinduavlagtwedde.nl - disclaimer - volg ons op facebook